GUACA PLUSPLUS

Var hälsade i denna afton kära medmänniskor.

Första veckan blev vi ganska uttråkade på förskolan under lektionerna när det inte fanns så mycket för oss att göra. Andra veckan var vi sjuka och tredje började vi hålla egna aktiviteter för att få bättre relationer med barnen, få dom att använda fantasin och lära dom samarbeta, färger och bara ha det roligt. Vi har börjat varje gång med att sätta oss ner och gå igenom allas namn. Detta följt av The wheels on the bus, If you’re happy and you know it, en rörelselek, molekylleken och avsluta med plusplusbyggande. Vissa blev supertaggade och började bygga med en gång, andra såg lite smått panikslagna ut av att inte ha någon lärare att följa efter utan att göra något själv. Därför drog vi in färger i det hela och började med att alla skulle bygga armband med färgerna i en viss ordning.

Att vara på förskolan har blivit otroligt mycket mer givande sen vi började med detta. Det hade inte varit rimligt att göra samma aktiviteter med hela barngrupperna då de är ca 50 barn i varje. Så ja, lyckat är vad det har varit. 

 
 

Ibland utnyttjar vi språkbarriären lite väl mycket. Igår brast vi ut i Sveriges nationalsång för full hals och fick nästan alla att sjunga med i Ja jag vill leva, jag vill dö i norden! Ändå vackert. Försökte även få alla att göra Frölunda-ramsor men då kom Rebecka som den nästan Jönköpingsbo hon är och kontrade med HV71. Det blev krig.

Nej inte så mycket, vi är faktiskt ofattbart överens om det mesta i missionärshuset. Tur är de att jag fått åka hit med två så fina vänner. Nu blev jag nästan lite känslosam och tårögd här, låt oss tänka på majsgröt istället. Alltså det är faktiskt rätt gott, såvida grytan till inte innehåller tonfisk alltså näe fisk, där går gränsen. Det har bara hänt två gånger under hela månaden så inte alltför farligt. Guaca betyder förresten bygg. Andra fraser vi lärt oss för att kunna genomföra detta är clarapans (sitt) och guchangele (städa). Resten går väldigt bra med teckenspråk och engelska fast de inte förstår det.

Okej det var allt om aktiviteterna HEJDÅ.

Allmänt | |
Upp