Storstadschock

Halli hallå. På långfredagen landade jag i Durban och det gjorde även dessa filurer:


Vilket var väldigt fördelaktigt. Vi började semesterveckan med ett par dagar i Durban som var väldigt annorlunda mot de Sydafrika jag sett innan. Skyskrapor och fullt av turister och bilar kors och tvärs. Men det var fint och det var hav. 


Längs stranden hölls någon slags sandslottstävling och här var några. Varför praktiseras inte sandigloos? Borde det verkar ändå stabilt. 


Hittade en fein skatepark och även väldigt många människor på segways. Mitt resesällskap blev plötsligt jättetaggade på det men jag är nog lika glad fast vi aldrig hittade någon uthyrning. 

Lördagen var även Gunnels (meine mosters) födelsedag så på kvällen skulle vi äta på en lite finare restaurang. Tänkte vi men hamnade på ngn snabb-indisk-sak som var hälften pub. Högljutt men väldigt god mat så det blev en fin kväll. Har dock blivit många oklarheter med engelskadialekterna under semestern (har försökt agera tolk men det har inte alltid funkat) så beställde alldeles för mkt mat. De va kul. 
 
Efter Durban tog vi vårt pick och pack och begav oss till nästa destination: St Lucia. En väldigt liten och mysig stad, också på östkusten som är mest känd för sina mängder flodhästar. Vi blev inte besvikna, redan första kvällen kom flodhästarna och besökte vårt hotell, drack ur poolen och sånt som broschyrerna lovat. På måndagen åkte vi på safari (ingen leopard nu heller dock) och bilder från de blandar jag med Krüger. Djur som djur hallå, men här var det mer noshörningsinriktat. Dom ser verkligen ut som stora stenar på långt håll. Under denna safari ingick även lunch och det var ganska fantastiskt. Guiden grillade (såklart väldigt mkt kött pga

det är fortfarande Sydafrika vi pratar om) och langade upp världens buffé. Inga leoparder i denna parken heller tyvveeee.

När safarin var slut letade vi upp en extremt blåsig men fin strand där vi hängde tills molnen trängde sig på. På kvällen åt vi middag med de andra stolparna och jag blev förvånad över hur mkt jag hade saknat Klara och Rebecka och hur mycket det kändes som att vi hade att ta igen fast att vi bara varit ifrån varandra några dagar. Hur ska detta gå när vi kommer hem egentligen??? Tur att vi börjar med fem veckor i Mullsjö i alla fall.

Wellwell det var altl för den dagen, resten tar vi en annan gång. Hejsvej.

Allmänt | |
Upp